Första augusti

Idag är det första augusti och det betyder fest i Schweiz, Kandersteg och så klart här på KISC.

Vi började vår dag med ett gruppfoto, eftersom vi ska åka hem imorgon och kommer spendera mycket av tiden mellan uppstigning och bussresa med att packa vår lägerby och våra packningar. Vi tog också tillfället i akt för att det var en underbar morgon, solen sken och gjorde att man nästan glömde att det regnat rent för mycket den senaste veckan.

Sen var det dags för aktiviteter på lägerplatsen. Det pysslades, gjordes egen smoothie, lektes gladiatorer och testades på att fira ner sig för ett stort stenblock. Man kunde också ta sig in till byn där man kunde bada, spela minigolf och gå på museum. Klockan två startade karnevalen, en stor happening där folk från hela lägerplatsen samlades på idrottsplanen för att testa på olika tävlingar och mat från olika länder som var representerade. Det bjöds också på talangjakt, frågesport och folk som hade klätt ut sig till saker med Schweiz som tema.

Lagom till middag som kom regnet tillbaka, och det är det regnet, ett envist åskväder, som för närvarande vägrar att flytta sig från dalen. Men skam den som ger sig. På menyn till middag stog grillat och tillbehör, med glass till efterrätt. Detta var mycket uppskattat av de flesta.

Fram mot åtta kommer alla scouter här att gå samman i en parad som går in till byn där vi möter upp invånarnas parad för att sedan gå vidare till det lokala idrottsfältet för traditionellt nationaldagsfirande med alphorn och annat som hör till. Kvällen avslutas med fyrverkerier.

Sen blir det säng och sömn. Sista natten i Schweiz på ett tag. Undertecknad är i alla fall ivrig att åka tillbaka, vädret till trots.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s