Solen är här!

Soldis över Kandersteg

Nu undrar ni kanske vad jag menar och det ska jag berätta. Anledningen till att jag inte hann ladda upp bilder i måndags var på grund av att efter en härlig vandring så kom skyfallet. Skyfall är inget ovanligt för scouter, men detta höll på hela natten. Under eftermiddagen och natten kom det 42mm regn i Kandersteg och torra tält, och torra scouter går före bloggning. Sen hade jag glömt att informera om att jag skulle vara borta i två dagar.

Men nu är jag tillbaka och för att på nåt sätt kompensera så kommer här andra posten idag. Ja, solen har kommit fram till slut. KISCs lägerplatser är fulla av folks packningar och nedtagna tält som torkar i solskenet. Det är ett underbart avslut på en perfekt dag. Även på vår lägerplats har en hel del fuktiga saker hängts upp.

Vi hade alla det väldigt kul i ett soldränkt Bern och gick runt och tittade på häftig arkitektur, åt god mat och kanske till och med åt en glass. Det tittades på björnar och en massa fontäner. Det köptes till och med en del souvenirer.

Utsikt in mot Berns gamla stad

Imorgon är det första augusti. Det är både Schweiz nationaldag och årsdagen för lägret som lade grunderna för scouting. Kanske inte helt oväntat är det därför en väldigt stor grej här på Kandersteg International Scout Center. Det kommer vara aktiviteter för stora och små hela dagen och därför kommer jag kanske inte att ha tid att ladda upp en ny post innan vi når Sverige på söndag förmiddag, det beror helt på om jag kan hitta nån wi-fi på ställena vi stannar på i Tyskland.

Med det sagt så är det dags för lägerbål med 1000 eller så deltagare. Häftigt! Vi hörs!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s